Toegankelijkheid in Twenterand

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 16:27

Zoals u weet staan de verkiezingen voor de deur. Op 16 maart zijn er de gemeenteraadsverkiezingen en PvdA GroenLinks werken al samen sinds 2018 en ook nu gaan we weer samen de verkiezingen in. Het centrale thema is voor ons: “sociaal en duurzaam”.

 

In de campagne willen wij ons vooral richten op het gesprek over de onderwerpen die leven in Twenterand en die gaan over meedoen in de samenleving, armoede en het milieu en duurzaamheid. Dit willen we vooral doen door in gesprek te gaan met inwoners en organisaties uit Twenterand.

 

Op 8 maart organiseert PvdA GroenLinks een bijeenkomst over meedoen in Twenterand. Niet lang geleden kwam er een jongere die in een rolstoel zit bij de fractie van PvdA GroenLinks met de vraag of er meer gedaan kan worden aan toegankelijkheid in Twenterand.

 

Te vaak en te veel komt ze in winkels waar ze niet kan “shoppen”, in een café waar ze niet naar binnen kan komen, sportactiviteiten waar ze niet aan kan deelnemen of kan ze maar moeilijk met het openbaar vervoer. Een goede aanleiding voor PvdA GroenLinks om samen met haar en vrienden een avond te organiseren over de toegankelijkheid in Twenterand.

 

Een avond die gaat over hoe het staat met de toegankelijkheid in Twenterand. Alleen wordt het geen klaagverhaal maar worden ook oplossingen benoemd en komen er ook andere inwoners uit Twenterand aan het woord die een beperking hebben. Dus niet praten over maar samen met mensen die ervaringen hebben. Verder zijn ondernemers, sportverenigingen, winkeliers, het openbaar vervoer uitgenodigd om een reactie te geven. Ook zal wethouder Paters namens de gemeente Twenterand aanwezig zijn en zal Rick ten Brink uit Hardenberg (en voormalig minister van gehandicaptenzaken) een terug- en vooruitblik geven.

 

De bijeenkomst is op 8 maart om 19.30 uur op het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.