Nieuws

Waterwinning Hammerflier

Vitens wil meer drinkwater gaan winnen in het waterwingebied Hammerflier, bij Den Ham. Het is de bedoeling om de waterwinning te verdrievoudigen. Maar nu al hebben omwonenden schade aan hun huizen. Dit zorgt voor een nog lagere grondwaterpeil, wat kan zorgen voor meer schade en verzakkingen. Ook zijn er twijfels over de gevolgen voor de natuur en het behalen van de natuurdoelen in het gebied.

Lees meer »

Verkiezingsuitslag

PvdA-GroenLinks wil iedereen bedanken die heeft gestemd voor een socialer en duurzaam Twenterand. We hebben winst geboekt en komen weer met één zetel in de gemeenteraad van Twenterand!

Lees meer »

Campagne avonden PvdA-GroenLinks Twenterand

PvdA GroenLinks is de afgelopen week aan de slag geweest met de belangrijke thema’s duurzaamheid, toegankelijkheid en bestaanszekerheid. Zoals iedereen weet staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Op 16 maart mogen we weer stemmen en PvdA GroenLinks werken al sinds 2018 samen. Deze sociale en duurzame thema’s, waar we deze week aandacht aan hebben geschonken, passen hier dan ook bij.

Lees meer »

Werkbezoek kanaal Almelo-De Haandrik

Op vrijdag 25 februari heeft Henk Nijboer, Tweede Kamerlid van PvdA en Annemieke Wissink, fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten in Overijssel een werkbezoek gebracht aan Twenterand. Dit gebeurde onder leiding van Stephan Reusken, raadslid en lijsttrekker voor PvdA GroenLinks in Twenterand. Het centrale thema was de vele schade aan de woningen langs het kanaal Almelo-De Haandrik en de impact die dit heeft op het dagelijks leven van aanwonenden. Opnieuw werd duidelijk dat inwoners niet weten waar ze aan toe zijn als het gaat om de uitvoer van regelingen. Inwoners zien geen perspectief voor de toekomst. Een groot deel van de bewoners hebben het gevoel alleen te staan tegenover een overheid, die groot en sterk is. Het vertrouwen dat het weer goed gaat komen is er niet.

Lees meer »

Sterk uit armoede

Op woensdag 9 maart organiseert PvdA-GroenLinks Twenterand samen met Stichting Sterk uit Armoede een avond over de aanpak van armoede, samen met de mensen die in armoede leven. Er wordt dan ook niet gepraat over mensen die in armoede leven, maar samen met inwoners die hier ervaringen mee hebben. De avond wordt gehouden in De Klaampe in Westerhaar om 19:30.

Lees meer »

Toegankelijkheid in Twenterand

Zoals u weet staan de verkiezingen voor de deur. Op 16 maart zijn er de gemeenteraadsverkiezingen en PvdA GroenLinks werken al samen sinds 2018 en ook nu gaan we weer samen de verkiezingen in. Het centrale thema is voor ons: “sociaal en duurzaam”.

Lees meer »

Groen moet je doen!

Op maandag 7 maart organiseert PvdA-GroenLinks Twenterand een avond over duurzaamheid in Twenterand. Deze avond wordt gehouden in Het Punt in Vroomshoop om 19:30. Samen met verschillende organisaties en inwoners van de gemeente kijken hoe we de vier kernen groener kunnen maken.

Lees meer »

Russisch gas in Twenterand

Follow The Money heeft onderzoek gedaan naar Russisch gas in Nederlandse gemeenten. Twenterand zou ook een contract hebben met het Russische gasbedrijf Gazprom. Op deze manier financieren we mogelijk de Russische staatskas. 

Lees meer »

Interview Stephan Reusken

Stephan Reusken, lijsttrekker van PvdA-GroenLinks Twenterand his geïnterviewd door "Noaberproat" voor Delta FM. Het hele interview is hieronder te bekijken.

Lees meer »