Sterk uit armoede

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 00:42

Op woensdag 9 maart organiseert PvdA-GroenLinks Twenterand samen met Stichting Sterk uit Armoede een avond over de aanpak van armoede, samen met de mensen die in armoede leven. Er wordt dan ook niet gepraat over mensen die in armoede leven, maar samen met inwoners die hier ervaringen mee hebben. De avond wordt gehouden in De Klaampe in Westerhaar om 19:30.

 

Armoedebestrijding is een belangrijk onderwerp voor PvdA-GroenLinks Twenterand. Een sociale gemeente betekent ook dat er zoveel als mogelijk wordt gedaan om armoede te bestrijden. Daarom organiseren PvdA-GroenLinks Twenterand en Stichting Sterk uit Armoede dan ook een avond om in gesprek te gaan met mensen die ervaringen hebben met armoede. De avond begint met een inleiding door Famke ten Brinke en Marion Mus van Stichting Sterk uit Armoede. De rest van de avond gaat over het gesprek met mensen die zelf ervaringen hebben met armoede. PvdA-GroenLinks Twenterand en Stichting Sterk uit Armoede willen in gesprek over de kennis en ervaring van deze mensen. Maar ook over hoe mensen vastlopen in de regels van de overheid. Mensen komen er vaak zelf niet meer uit en de bedoeling raakt uit het zicht. Het gaat dan vaak alleen maar om het werken vanuit wet- en regelgeving. Of het juridisch allemaal nog wel klopt.

 

De bijdrage van mensen die zelf ervaring hebben met armoede is belangrijk voor PvdA-GroenLinks Twenterand. Er moet weer gewerkt worden vanuit de bedoeling. Dit wordt gebundeld tot een agenda voor armoedebestrijding waar PvdA-GroenLinks Twenterand de komende vier jaar mee aan de slag kan gaan. Op deze manier kunnen we armoede in Twenterand beter bestrijden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.