Toegankelijkheid Engbertsdijksvenen

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 13:02

Bij de behandeling van de begroting voor 2023 in november van het afgelopen jaar heeft de PvdAGroenLinks samen met de SGP een motie ingediend om met Staatsbosbeheer in overleg te gaan om de Engbertsdijksvenen ook toegankelijk te maken voor mindervaliden, in het bijzonder voor mensen in een rolstoel.

 

Dit prachtige natuurgebied is nu niet toegankelijk voor mensen die in rolstoel zitten. In het natuurgebied, met unieke hoogveengebieden, wordt gewandeld op de zandpaden. Alleen deze zandpaden zijn niet door te komen voor mensen met een rolstoel. En dat is jammer. De gemeente Twenterand vindt inclusie een belangrijk thema. Iedereen in Twenterand moet mee kunnen doen. Om die reden heeft de PvdAGroenLinks het voorstel gedaan om “struinstoelen” aan te schaffen. Dit zijn rolstoelen met “brede en dikke banden” waardoor het mogelijk is voor mensen met fysieke beperking ook het gebied in te gaan en te genieten van de natuur in de Engbertsdijksvenen.

 

Afgelopen week heeft de gemeente Twenterand de “struinstoelen” aangeschaft en binnenkort staan deze speciale rolstoelen bij het Veenmuseum en bij Staatsbosbeheer (boerderijk Kloosterhaar). De PvdAGroenLinks is hier erg blij mee, want op deze manier kunnen ook mensen met een beperking in het natuurgebied van de Engbertsdijksvenen en is er in Twenterand weer een stap gezet om de inclusie en toegankelijkheid te verbeteren.

 

De motie is hieronder te lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.