Bezoek Tweede Kamerleden aan Twenterand

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 14:54

Op 14 februari krijgt de gemeente Twenterand bezoek van twee Tweede Kamerleden. Lisa Westerveld (GroenLinks) en Habtamu de Hoop (PvdA) komen naar de gemeente om in gesprek te gaan met jongeren en met wethouder Mark Paters.

 

PvdA-GroenLinks Twenterand vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met jongeren, te luisteren naar hun ideeën, zorgen en ervaringen. In de politiek worden er veel beslissingen gemaakt die ook jongeren aangaan, deze groep heeft namelijk de toekomst.

 

Op 14 februari krijgt de gemeente bezoek van twee Tweede Kamerleden. Lisa Westerveld (GroenLinks) en Habtamu de Hoop (PvdA) komen naar de gemeente om in gesprek te gaan met jongeren en met wethouder Mark Paters. Het doel is om jongeren meer te betrekken bij de politiek en de beslissingen die worden gemaakt, maar er wordt ook gepraat over onderwijs in coronatijd en over jeugdzorg. 

 

In de Tweede Kamer houdt Lisa Westerveld zich voor GroenLinks veel bezig met jeugdzorg. Habtamu de Hoop houdt zich voor de PvdA veel bezig met onderwijs. De Hoop is momenteel het jongste Tweede Kamerlid.

 

Als eerst gaan beide Kamerleden in gesprek met de leerlingenraad van het Noordik Vriezenveen. Hier zal er gesproken worden over onderwijs in coronatijd. De afgelopen twee jaar zijn bewogen jaren geweest voor het onderwijs. Scholen zijn meerdere keren gesloten geweest en corona heeft ook hier veel impact gehad. Vervolgens gaan Westerveld en De Hoop in gesprek met jongeren en het jongerenwerk ZorgSaam Twenterand. ZorgSaam is een organisatie die dicht bij de jongeren staat. Als laatst is er een gesprek met wethouder Mark Paters over jeugdzorg in Twente en Twenterand. De wethouder houdt zich onder andere bezig met jeugd en onderwijs.

 

PvdA-GroenLinks vindt het van belang dat ook Tweede Kamerleden in Twenterand komen en horen wat er hier speelt en leeft. Daarom is PvdA-GroenLinks blij dat beiden op 14 februari naar Twenterand komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.