Welk verkiezingsprogramma is het makkelijkst leesbaar

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 12:10

PvdA-GroenLinks en de bibliotheek zoeken naar het beste verkiezingsprogramma in 'Begrijpelijke Taal' in Twenterand. Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Voor deze verkiezingen worden er weer programma's geschreven. In de programma's staan de plannen van de politieke partijen voor de komende vier jaar.

 

Het is belangrijk dat een verkiezingsprogramma duidelijk te lezen is. Alle politieke partijen hebben de vraag gekregen om hun programma in begrijpelijke taal te schrijven. PvdA-GroenLinks en het Taalpunt Twenterand organiseren een avond over 'het beste verkiezingsprogramma in begrijpelijke taal'. Tijdens deze avond wordt het makkelijkst te lezen verkiezingsprogramma gekozen. Dit wordt gedaan door de Taalambassadeurs.

 

Op woensdag 9 februari 2022 in het Grand Café in Het Punt in Vroomshoop wordt door de taalambassadeurs bekendgemaakt wie het beste programma heeft geschreven. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

 

Die avond krijgen de politieke partijen de kans om in twee minuten te vertellen hoe belangrijk zij lezen en schrijven vinden. En wat zij hier de komende vier jaar aan willen doen. Daarna gaan de taalambassadeurs in gesprek met de kandidaat-raadsleden. Ze praten samen over het belang van leren lezen en schrijven. Aan het einde van de avond wordt het beste verkiezingsprogramma in begrijpelijke taal bekendgemaakt. 

 

Iedereen is van harte welkom. Meld je wel van tevoren aan. Aanmelden kan door een mail naar Hetty Haarhuis te sturen via: h.haarhuis@bibliotheektwenterand.nl. Of via de website van de bibliotheek, klik dan hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.