PvdA-GroenLinks stelt vragen over het gratis verstrekken van zelftesten

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 14:24

Sinds kort zijn zelftesten een mogelijkheid geworden om te gebruiken bij (milde) klachten, in plaats van een PCR-test bij de GGD. PvdA-GroenLinks Twenterand heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld over het gratis verstrekken van zelftesten tegen het coronavirus. 

 

Zelftesten op het coronavirus wordt steeds belangrijker bij het bestrijden van de crisis. Vanaf vandaag mogen mensen met klachten die kunnen wijzen op corona een zelftest doen om te controleren of ze met het virus zijn besmet. Als de uitslag negatief is hoeven ze niet thuis te blijven. COVID-19 zelftesten kosten geld. Ze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer drie euro per tot acht euro per stuk. Niet iedereen kan die zelftesten even gemakkelijk betalen. Zeker in gezinssituaties waarin meerdere mensen vaker getest moeten worden kunnen de kosten snel oplopen.

 

PvdA-GroenLinks is bezorgd dat deze kosten voor mensen die financieel krap zitten een reden zijn om niet of minder te testen. Daarom hebben we de volgende vragen gesteld aan de wethouder:

1. Deelt u deze zorg? Zo ja, bent u met ons van mening dat hier wat aan gedaan moet worden?

2. Bent u daarmee bereid om zelftesten beschikbaar te maken voor inwoners met een lager inkomen?

3. Welke mogelijkheden heeft de gemeente Twenterand om zelftesten goedkoper of gratis beschikbaar te maken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.