PvdA-GroenLinks reikt duimen uit

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 19:02

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 organiseerde PvdA-GroenLinks Twenterand een bijeenkomst om sociale en duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten. Er is toen besloten dit vaker te doen en haar rode en groene duim jaarlijks uit te reiken.

 

Op 21 juni worden de rode en groene duim uitgereikt aan waardevolle initiatieven in Twenterand. PvdA-GroenLinks zet zich in voor een sociale en duurzame gemeente. “In Twenterand moet iedereen kunnen meedoen en hebben we oog voor natuur en milieu. Er gebeurt al veel in Twenterand, er zijn talloze sociale en duurzame initiatieven. Veel inwoners ondersteunen anderen die het moeilijk hebben en moeite hebben om mee te komen. Daarnaast zijn veel inwoners bezig met het milieu en de natuur. Ook zijn er verschillende maatschappelijke organisaties actief met sociale en duurzame activiteiten. Deze activiteiten en initiatieven verdienen het om benoemd, gezien en gewaardeerd te worden. PvdA-GroenLinks Twenterand wil dit ondersteunen door een rode duim te geven voor een sociaal initiatief en een groene duim voor een duurzaam initiatief,” aldus de partij.

 

Om in aanmerking te komen voor een duim moet het initiatief plaatsvinden in Twenterand en uitgevoerd worden door inwoners of organisaties uit de gemeente. Belangrijk is vooral dat het een bijdrage levert aan een meer sociaal en/of duurzaam Twenterand.

 

Nomineren

 

Iedereen die een goed initiatief kent voor de rode of groene duim kan projecten daarvoor tot en met 10 juni nomineren.  Op 21 juni vindt de uitreiking van de rode en groene duim plaats. Tijdens de bijeenkomst op 21 juni worden de genomineerden gepresenteerd en kunnen ze in een pitch laten zien waarom zij juist ‘de duim’ moeten krijgen. Op basis van deze pitches worden de winnaars van de rode en groene duim gekozen. De PvdA GroenLinks stellen voor de winnaars een ondersteuningsbedrag beschikbaar van 100 euro. Iedereen kan voor 10 juni een sociaal of duurzaam initiatief aandragen via email: pvdagltwenterand@gmail.com.pvdagltwenterand@gmail.com. Voor vragen en meer informatie kan men contact opnemen met Stephan Reusken via tel.nr. 06 45405107

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.