Werkbezoek natuurgebieden Dinkelland

Gepubliceerd op 14 oktober 2022 om 12:11

Op woensdag 12 oktober heeft Douwe Bouma, Statenlid van GroenLinks in de Provinciale Staten in Overijssel een werkbezoek gebracht aan de natuurgebieden Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek in de gemeente Dinkelland.

 

De gemeente Dinkelland heeft een aantal schitterende natuurgebieden waar de provincie volop in gesprek is met belanghebbenden die binnen deze gebieden actief wonen en werken. Er ligt voor de provincie een opgave om de gebieden zo in te richten dat de natuur zich kan herstellen. De hiervoor te nemen maatregelen zullen voor de ene boer meer invloed op de bedrijfsvoering hebben dan voor de ander.

 

Douwe heeft een bezoek gebracht aan een boerenfamilie nabij het natuurgebied Agelerbroek. Dit natuurgebied is een kwetsbaar gebied. Als provincie gaan we deze natuur herstellen en behouden en dat is heel mooi! Voor de boeren familie is dat minder, zij moeten nadenken over hoe de bedrijfsvoering voortgezet kan worden, welke maatregelen zij hiervoor allemaal moeten doen en of er dan wel een goed verdienmodel over blijft. Dat zijn ingrijpende en emotionele beslissingen en daar hebben wij als Statencommissie begrip voor. Gezamenlijk met deze familie wordt gezocht naar oplossingen en dat moet zorgvuldig plaats vinden. Het was heel mooi dat deze familie hun verhaal en hun zorgen konden delen.

 

Douwe is ook op bezoek geweest bij een biologische melveehouderij (Boer Kees) in de buurt. De bedrijfsvoering is hier volledig afgestemd op het natuurgebied. De familie is gedreven en heeft een duidelijke visie over hoe zij met de natuur toch goed het bedrijf kunnen runnen. Boer Kees heeft kansen gezien en gevonden door het aangrenzende natuurgebied waardoor er een mooi boerenbedrijf staat met een natuurlijk landschap en dat in en om het natuurgebied. Hoe mooi is dat!

 

Wilt u de hele ervaring van Douwe lezen? Dat kan hier!

 

Hieronder staat een sfeerimpressie van het werkbezoek van Douwe aan deze twee families en de natuurgebieden! 👇

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.