Stephan Reusken - Lijsttrekker #1

Mijn naam is Stephan Reusken en ik ben 59 jaar en woon aan de rand van gemeente Twenterand, vlak bij Westerhaar. Ik zit sinds 2016 in de raad van Twenterand. Ik heb me daarbij steeds ingezet voor kwetsbare inwoners, voor wonen, bestaanszekerheid, werk en duurzaamheid. In 2018 zijn de PvdA en GroenLinks samen de verkiezingen ingegaan en hebben we 1 zetel. Maar ook met 1 zetel hebben we ons geluid van sociaal en duurzaam kunnen laten horen en hebben we het verschil kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn inzet op meer inwonerparticipatie, duurzaamheid en armoedebeleid.

 

Ik ben op mijn 20ste lid geworden van de PvdA en dat begon met de Jonge Socialisten. Ik ben al die jaren actief geweest en gebleven. Van 1992 tot 1999 ben ik raadslid geweest in de gemeente Zutphen. In 2008 ben ik naar de gemeente Twenterand verhuisd en ik woon hier met veel plezier. Ik geniet van de natuur, in het bijzonder van het prachtige natuurgebied De Engbertsdijksvenen. Ik wandel hier graag. In het dagelijks leven werk ik als regiomanager bij MEE Veluwe, een organisatie die zich actief inzet voor de participatie in de samenleving van kwetsbare burgers, in het bijzonder kinderen, jongeren en volwassenen met een LVB, Autisme, NAH en een GGZ achtergrond. MEE doen is het kernwoord.

 

Verbinden is voor mij een kernbegrip, want uit verbinding ontstaat samenwerking en dat is wat we nodig hebben, ook in de politiek en het besturen van een gemeente. Alleen dan zijn we in staat om iedereen mee te laten doen naar eigen mogelijkheden. Iedere inwoner in Twenterand moet zich gehoord voelen en moet mee kunnen doen!

 

Daar wil ik me in de raad van Twenterand hard voor maken.

 

U kunt contact opnemen met Stephan Reusken via: stephanpvda@outlook.com.

Volg Stephan Reusken