Richard Roolvink - Kandidaat-raadslid #4

Mijn naam is Richard Roolvink ik ben 55 jaar oud, getrouwd met Ellen en heb 3 kinderen. Ik woon in Vriezenveen (Weitemanslanden). Ben ruim 20 jaar werkzaam in het Openbaar Vervoer, daarnaast zet ik mij in voor de rookvrije generatie, duurzaamheid en biodiversiteit.

 

Als lid van PvdA-GroenLinks Twenterand wil ik mij inzetten voor:

Rechtvaardigheid en burgerparticipatie: Aandacht voor de inwoners, geen zwijgpolitiek. Open, eerlijk en transparant waarbij de inwoners zich gehoord en begrepen voelen. Samen werken aan een optimaal resultaat.

 

Duurzaamheid, natuur en milieu: Voor elke inwoner moet duurzaam leven een mogelijkheid zijn. Aanpassen van de woning en bijvoorbeeld geen gif gebruiken, om daarmee het milieu te ontlasten. Bewust omgaan met groen zodat de biodiversiteit zich kan herstellen.

 

Verkeersveiligheid en leefomgeving: Meer aandacht voor verkeersveiligheid zeker voor fietsers, daarnaast moeten inwoners zich prettig en veilig voelen in hun leefomgeving.

 

Gezondheid en welzijn: Als gemeente hebben wij de plicht om te zorgen dat elke inwoner een zo gezond mogelijke (leef)omgeving heeft. Ik zet mij in om de kinderen uit de rook te halen. Iedereen maar zeker een kind heeft recht op een rookvrije omgeving. Een bekend project is het rookvrij maken van de bushaltes in Twente samen met verschillende gemeenten en de Rookvrije Generatie.

 

Tot slot. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Als PvdA-GroenLinks lid wil ik hierin het goede voorbeeld geven door als persoon duurzaam te leven, mij in te zetten voor de volksgezondheid, niet te roken, geen gif te gebruiken, bij te dragen aan herstel van de biodiversiteit. Ons landschap mooi houden zonder grote windmolens maar met duurzame alternatieven die er zeker zijn. Dan kunnen wij de wereld doorgeven aan de volgende generatie. Het is nog niet te laat.

 

U kunt contact opnemen met Richard Roolvink via: richard@roolvink-events.nl.

Volg Richard Roolvink