Campagne avonden PvdA-GroenLinks Twenterand

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 16:21

PvdA GroenLinks is de afgelopen week aan de slag geweest met de belangrijke thema’s duurzaamheid, toegankelijkheid en bestaanszekerheid. Zoals iedereen weet staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Op 16 maart mogen we weer stemmen en PvdA GroenLinks werken al sinds 2018 samen. Deze sociale en duurzame thema’s, waar we deze week aandacht aan hebben geschonken, passen hier dan ook bij.

 

In de campagne heeft PvdA GroenLinks zich vooral gericht op het gesprek over de onderwerpen die leven in Twenterand. Die onderwerpen gaan over meedoen in de samenleving, armoede en duurzaamheid. Dit willen we vooral doen door in gesprek te gaan met inwoners en organisaties uit Twenterand. PvdA GroenLinks heeft daarom bijeenkomsten georganiseerd die gingen over deze belangrijke thema’s.

 

Op 7 maart ging het over duurzaamheid, waarbij we heel concreet keken naar hoe de tuin, de straat en de wijk groener kan. In een levendige bijeenkomst zijn er voor alle kernen ideeën en suggesties naar voren gebracht waar het groener kan. Op basis van al deze ideeën zal PvdA GroenLinks een groene agenda opstellen voor Twenterand.

 

Op 8 maart heeft PvdA GroenLinks een bijeenkomst gehouden over meedoen in Twenterand. Niet lang geleden kwam er een jongere die in een rolstoel zit bij de fractie van PvdA GroenLinks. Zij vroeg zich af of er meer gedaan kan worden aan toegankelijkheid in Twenterand. De opkomst was groot en tal van suggesties zijn er gedaan om de toegankelijkheid te vergroten. Want te vaak en te veel komen mensen met een beperking in winkels waar ze niet kunnen “shoppen”, of in een café waar ze niet naar binnen kunnen komen. Ook kunnen ze niet altijd deelnemen aan sportactiviteiten. Tijdens deze bijeenkomst zijn zoveel voorstellen gedaan dat PvdA GroenLinks zal komen met een agenda voor het verbeteren van de toegankelijkheid.

 

Tot slot is er op woensdagavond 9 maart een avond geweest over het onderwerp armoede. Ook in Twenterand zijn er nog steeds veel mensen die in armoede leven. Het was een indrukwekkende avond met verhalen van mensen die in armoede leven. Alle organisaties die in Twenterand werken waren aanwezig. Er gebeurt al veel in de gemeente. Tegelijkertijd zijn er nog stappen te zetten om armoede aan te pakken. Ook hier zal PvdA GroenLinks een agenda voor opstellen met een aanpak voor de komende 4 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.