Douwe Bouma - Kandidaat-raadslid #2

“Zonder doel geen passie en zonder passie geen resultaat”

Bovenaan deze introductie staat mijn lijfspreuk die alles over mij zegt. Gepassioneerd ga ik op mijn doel af om de resultaten te behalen. Dit is goed tot uiting gekomen in mijn werkzaamheden in de Stichting VROM? Ik ben trots op het schrijven van het eerste Overijsselse burgerinitiatief dat ik samen met Jan Veldhuis heb ingediend. Dit voor het eerst gehouden provinciale burgerinitiatief was de start van een strijd tegen megastallen. In de kern was dit burgerinitiatief het democratische signaal van burgers om de politiek duidelijk te maken dat een verdere verslechtering van de leefomgeving, met gevaar voor de volksgezondheid, niet meer gepikt werd.  Deze belangenbehartiging heeft zich niet beperkt tot Twenterand maar strekte zich zelfs uit tot Europa. Gedreven en met passie heb ik in deze rol het belang van vele burgers vertegenwoordigd met als resultaat dat de plannen om megastallen in Twenterand toe te staan gestopt zijn. Het Provinciale burgerinitiatief heeft zijn navolging gehad in bijna alle provincies van Nederland.

 

De drang om mensen in beweging te krijgen kwam er het allerbeste uit in het project dat bekend staat als de “Kortebaandraverij”. Ik word nog warm van het idee dat alle mensen, niemand uitgezonderd, de mogelijkheid heeft om aan de hand van een evenement met elkaar in contact te komen. Hieruit is de organisatie van de ‘kortebaandraverij’ ontstaan. Een lange baan waar Jan met de pet maar ook Pieter met de cravatte, jong en oud,  gebroederlijk naast elkaar staan en kunnen genieten van een mooi spektakel. Ik ben er trots op als voorzitter de toonzetter en inspirator te zijn geweest met als resultaat de organisatie van een uniek evenement in Vroomshoop. Dit was alleen mogelijk door de inzet van de vele vrijwilligers.

 

Het is tijd voor VERANDERING.
Na jaren ‘achter de schermen’ gewerkt te hebben en uitputtend het belang van inwoners en hun leefomgeving behartigd te hebben vond ik het tijd worden om naar voren te stappen en ‘kleur te bekennen’. Ik voel mij het meest verbonden met GroenLinks.
Ik wil mijn dochter recht in de ogen aan kunnen kijken als zij mij vraagt:
 “Pap, toen je wist dat de verloedering van de biodiversiteit gevolgen heeft voor de leefomgeving van mij en mijn generatie, toen je bewust werd dat de verdeling van geld en de toenemende vergrijzing een probleem voor mij en mijn generatie zou worden, Wat heb jij hier tegen gedaan?” ik wil haar kunnen antwoorden dat ik niet lijdzaam heb toegekeken. Dat ik gebruik heb gemaakt van mijn democratisch recht en alles binnen mijn vermogen gedaan heb wat de toekomst van haar en haar generatie zo gunstig beïnvloed.
Schone lucht, groene gezonde leefomgeving, een eerlijke verdeling van geld en macht, zorg voor iedereen. Niemand die uitgesloten wordt maar gaan voor een inclusieve maatschappij. Een Twenterand waar iedereen er toe doet en iedereen in de gelegenheid moet zijn om mee te doen. Waar we gaan voor  duurzaamheid.


De verandering begint daarom ook in Twenterand. Het is goed te weten waar je vandaan komt, maar nog beter om te weten waar je met elkaar naar toe wil. Dat heet samenwerken aan de toekomst.

U mag van mij verwachten dat ik mij met passie zal inzetten voor behoud van een goede samenleving. Een samenleving waar Sociaal, Groen en Samen centraal staan.

 

U kunt contact opnemen met Douwe Bouma via: D.Bouma@overijssel.nl.

Volg Douwe Bouma