Arie Willigenburg - Kandidaat-raadslid #11

Op de vraag waarom ik nog op mijn leeftijd (77 jaar) op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen sta, wil ik graag een antwoord geven. Ik heb geleerd om niet alleen achterom te kijken, maar vooral vooruit. Ik ben geboren in de hongerwinter. De naoorlogse jaren waren sober. Mijn ouders leerden mij te delen. Dat deed je ook vanuit het geloof. Veel heb ik te danken aan scouting. Je leerde er bijvoorbeeld kamperen en zorg voor de natuur te hebben. Ook het contact met jongeren uit vele landen op de wereldjamboree in Engeland (1957) maakte indruk. Door de jaren heen heb ik veel bestuurswerk voor scouting gedaan, o.a. voor Scouting Azoelen.

 

Na de middelbare schoolopleiding volgde ik de onderwijzersopleiding. Na jaren in het basisonderwijs gewerkt te hebben ben ik remedial teaching, pedagogiek, onderwijskunde en orthopedagogiek gaan studeren. Mijn specialisatie was onderwijsleerproblemen. Ik heb op mijn 62e nog een eigen praktijk gestart en dat tot mijn 69e met veel plezier gedaan.

 

In mijn vrijetijd wandel en fiets ik veel. Kamperen is ook nog steeds een hobby. Ik speel trekharmonica en lees veel boeken. Grote interesse hebben de Scandinavische landen, speciaal Noorwegen. Ik heb er vele bergwandeltochten gemaakt. Ik ben acht jaar voorzitter van de Scandinavische Vereniging Twente geweest. Op het ogenblik ben ik nog secretaris van de Reizigersvereniging ALMA. Een goed openbaar vervoer is voor veel mensen en het milieu heel belangrijk. Ik woon sinds 1975 in het mooie Twente, 10 jaar in Den Ham, 18 jaar in Vroomshoop en 19 jaar in Vriezenveen. Alle dorpen in de gemeente zijn mij even lief. Ik wil mij graag inzetten voor een gezonde, veilige en sociale maatschappij. Daarom zal ik de nieuwe (steun)fractie bijstaan op het gebied van onderwijs, jeugdzorg en openbaar vervoer.

 

U kunt contact opnemen met Arie Willigenburg via: a.m.willigenburg@planet.nl.