Gemeentelijke organisatie

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 00:00

Het actiepunt voor PvdaGroenLinks is: "De dienstverlening vanuit de gemeente is gericht op de vraag van de inwoner, de inwoner staat centraal."

De gemeente is er voor haar inwoners en is gericht op service en ondersteuning. In de kern betekent dit dat de overheid er is vóór de inwoners en niet tégen de inwoners. Er wordt gedacht vanuit mogelijkheden en niet vanuit regels en systemen. Samen zoeken naar wat kan en wat de mogelijkheden zijn, moet het uitgangspunt zijn. Werken vanuit de bedoeling is het uitgangspunt.


De mensen die werken bij de gemeente hebben voldoende kennis en kwaliteit en zijn in staat om alle taken uit te voeren. Medewerkers hebben de ruimte om zich te ontwikkelen en te scholen. Dit alles gericht op een betere kwaliteit van dienstverlening. Voor de uitvoering van het werk van de gemeente is een (beperkte) flexibele schil nodig, maar waar nodig wordt gewerkt met vaste medewerkers met vaste contracten.

 

PvdAGroenLinks wil dat er een uitvoeringstoets komt bij het vaststellen van beleid, vertaald naar verordeningen en regelingen, om te kijken of het uitvoerbaar is en recht doet aan de “bedoeling”.