Nieuws

GroenLinks-PvdA: geen fossiele subsidies meer in 2030

Vandaag presenteert GroenLinks-PvdA haar initiatiefwetsvoorstel om fossiele subsidies vóór 2030 af te schaffen. Het voorstel is een logische vervolgstap na eerdere gedragen meerderheden in de Kamer die de afbouw van de subsidies steunen. Samen kunnen we de klimaatcrisis aanpakken.

Lees meer »

Stop het geweld

Er voltrekt zich een drama in het Midden-Oosten. Na de verschrikkelijke terreuraanval van Hamas in Israël, zien we afschuwelijke beelden uit Gaza: duizenden burgerslachtoffers, ziekenhuizen in puin, mensen op de vlucht. Met afschuw en pijn in het hart kijken we naar de gebeurtenissen in Israël en Palestina. En als er vanuit de internationale gemeenschap – met Nederland voorop – nu niet wordt ingezet op de-escalatie, dan komt er geen einde aan de spiraal van geweld. Deze oorlog moet stoppen.

Lees meer »

Nederland heeft een Green Deal nodig

De klimaatcrisis vereist grote investeringen en moedige keuzes. Ook in de toekomst willen we in Nederland een bruisende en schone economie draaiende houden, in harmonie met de natuur. Daar is een ambitieus plan voor nodig: een Green Deal voor Nederland.

Lees meer »

Einde aan fossiele subsidies grote stap dichterbij

Ons voorstel voor concrete scenario’s voor het afbouwen van fossiele subsidies is aangenomen. Geweldig nieuws, want om de klimaatcrisis aan te pakken moeten we stoppen met miljarden euro’s aan steun voor vervuilend fossiel en juist vol investeren in groene oplossingen.

Lees meer »

Kabinet moet strenger optreden tegen PFAS-vervuiling Chemours

Het demissionaire kabinet moet strenger optreden tegen het chemieconcern Chemours in Dordrecht mogelijk maken. Een door de Tweede Kamer aangenomen motie van GroenLinks-PvdA, meeondertekend door D66, CDA en ChristenUnie, roept om ‘financiële en juridische steun te bieden aan medeoverheden die stappen zetten tegen Chemours en de PFAS-vervuiling’. Ook is verzocht om potentieel zeer zorgwekkende stoffen wettelijk gelijk te stellen aan stoffen waarvan al vaststaat dat ze uiterst schadelijk zijn, om zo mens en natuur te beschermen.

Lees meer »

Grote stap voor bestaanszekerheid gezet in Tweede Kamer

Minimumloon, uitkeringen en AOW omhoog, meer geld voor de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget, en honderden miljoenen voor het openbaar vervoer, zodat de kaartjes betaalbaar blijven en de bus in de regio blijft rijden. GroenLinks-PvdA en ChristenUnie sloegen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen de handen ineen voor een groot pakket om de bestaanszekerheid van lage en middeninkomens neer te leggen. En we zijn erin geslaagd om dit binnen te halen. Met een sociale meerderheid is ons het gelukt om zo’n 2,4 miljard euro aan de begroting te versleutelen.

Lees meer »

Het verkiezingsprogramma

Samen kunnen we het anders doen in Nederland. Zoals Frans Timmermans schrijft in het voorwoord van dit verkiezingsprogramma: ‘Er is geen uitdaging zo groot, of we kunnen deze aan.’ Als we bereid zijn om samen te werken en het onderlinge vertrouwen terug te winnen. Want alleen op basis van vertrouwen kan een diverse samenleving als de onze haar toekomst zo vormgeven dat iedereen zich thuisvoelt.

Lees meer »

Frans Timmermans gekozen als lijsttrekker PvdA-GL

Tijdens de lijsttrekkersstemming koos een meerderheid van 91,8% van de stemmende leden voor Frans Timmermans. We zijn ervan overtuigd dat Frans Timmermans de aangewezen kandidaat is om Nederland een andere koers op te sturen. Hij is een leider die scherpe tegenstellingen kan overbruggen, hij brengt een schat aan ervaring mee en hij heeft zowel in de binnenlandse als in de buitenlandse politiek zijn sporen verdiend. Dat maakt hem bij uitstek geschikt als boegbeeld van de linkse samenwerking. Voor een groene én sociale toekomst voor iedereen.

Lees meer »