Nieuwsbrief oktober

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 11:32

Aan de leden van PvdA Twenterand en GroenLinks Twenterand

Het zal je niet ontgaan zijn, de Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Op 22 november a.s. zijn de verkiezingen. De partijen hebben op landelijk niveau ons voorbeeld nagevolgd. Samenwerking levert voordelen op. Natuurlijk op voorwaarde van goed vastgelegde afspraken en met respect voor elkaars historische en culturele verschillen. De overeenkomsten zijn doorslaggevend. Op veel gebieden is ons stemgedrag gelijk en dezelfde onderwerpen vinden we belangrijk. Voor deze verkiezingen zijn dat op 1 de klimaatproblemen en op 2 bestaanszekerheid. Daar doorheen fietsen nog wat grote actuele problemen zoals de oorlogen in de wereld. Zeker nu met de akelige realiteit in Israël en Gaza zijn zaken waar we op dit moment veel aandacht aan besteden. Ook hier geldt dat, zoals gebleken is op het congres van zaterdag 14 oktober, dat we een gezamenlijk en vooral genuanceerd standpunt hebben bepaald waarbij 96% van de congresbezoekers mee in kunnen stemmen. Ja, wat Hamas verleden week deed is verwerpelijk, maar ja ook op het beleid van Israël wat betreft de Palestijnse bevolking en de kolonisatie van de Westelijke Jordaanoever is veel terechte kritiek.

 

Maar nu lokaal:

Wat betekenen de verkiezingen voor onze afdelingen en wat doen we in de campagne? Ten eerste en vooral: we werken ook hierin samen. We zijn maar met een klein aantal mensen, dus heel groots kunnen wij het niet aanpakken. Massaal langs de deuren en mensen spreken gaat ons niet lukken.

 

Wat kan wel:

1. We hebben grotere en kleinere posters. Wie graag een raamposter wil hebben voor zichzelf of een plaats weet waar nog wel een poster openbaar kan hangen kan zich hiervoor melden bij: zie onderaan, of vul het formulier op https://forms.gle/Mtfj3aG9uUPfXvfL9 in.

2.De gemeente zorgt voor de posters op de digitale borden.

3. We stellen voor om op zaterdag 11 november en op zaterdag 18 november van 10 - 12 uur te flyeren op drukke punten zoals de overgang van het Julianaplein naar het Amaliaplein in Vroomshoop en op het Aldiplein in Vriezenveen. Eventueel ook op het plein van de Jumbo. Flyers en rode en groene jassen zijn beschikbaar.

4. Wie actief is op sociale media kan meedoen door uitingen van GroenLinksPvdA te delen. Stephan, Leandro en Atie zullen zoveel mogelijk delen.

5. De PvdA leden hebben al een uitnodiging van PvdA Overijssel ontvangen voor de aftrap van de campagne in Zwolle op 21 oktober a.s.; de leden van GroenLinks krijgen deze uitnodiging een dezer dagen. Misschien handig om bij belangstelling hiervoor samen te reizen.

 

Bij vragen kun je terecht bij:

Justin Reeringh, secretaris PvdA Twenterand

Tel nr: 0614186036

Mailadres: gjreeringh@gmail.com

 

Atie de Bruijn, secretaris GroenLinks Twenterand

Tel nr: 06-12051496

Mailadres: atiedebruijn@gmail.com

 

Website:pvdagltwenterand.nl

Instagram: pvdagltwenterand

X: @PvdAGroenLinks-Twenterand

Facebook: PvdA GroenLinks Twenterand

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.